E-JUICE KALKYLATOR

E-juice calculator är en speciell typ av kalkylator som är framtagen för dig som vill blanda egen DIY e-juice. Vi har lagt stor vikt i att våran DIY e-juice kalkylator ska vara lättanvänd, och begriplig att använda för alla.

Mer info om hur våran e-juice calculator fungerar.

VAD ÄR EN E-JUICE CALCULATOR?

En e-juice calculator är till för att hjälpa dig kalkylera vilka mängder av de olika ingredienserna du ska använda när du blandar en egen e-vätska. Med en e-liquid calculator som många också kallar det, är det lätt att få exakt antal milliliter DIY aromer du ska använda av varje smak, och hur mycket nikotin och basvätska som PG (Propylenglykol) och VG (Glycerol) du ska ha.

Ofta handlar det om mycket små mängder sett till milliliter, framförallt om vi pratar om en premium e-juice som kan innehålla många olika smaker av aromer. Då kan det vara klurigt att räkna ut själv i huvudet den exakta mängden du ska använda, och då kommer en e-juice kalkylator väl till hands.

HUR ANVÄNDER JAG E-LIQUID KALKYLATORN?

Börja med att komma fram till vilken nikotin styrka du vill ha på din färdiga e-juice, vanligast är antingen 3 mg, 6 mg, 12 mg och 18 mg. Många av de recept som finns på nätet att blanda ihop utgår från dessa olika styrkor nämligen. När du har bestämt dig för detta ställer du in hur vilken styrka av nikotin du vill ha.

Sedan tar du och ställer in vilken mängd PG och VG du vill att den färdiga e-juicen ska ha. Vill du ha mer ånga från din vape, så ska du använda mer PG. Är du däremot ute efter en e-liquid som smakar mycket ska du ha mera VG, då detta är en smakförstärkare. Men känner du dig osäker vilket du ska ha, så tar du en 50/50 mix vilket också är absolut vanligast. Vill du veta mer om detta har vi en bra artikel här om “Vad är en 50/50 e-juice?“.

VART HITTAR JAG DIY E-LIQUID RECEPT?

Vi på Vape.se har själva inte lagt upp några DIY recept ännu, men trösta inte för det! Det finns nämligen gott om recept på goda e-juicer du kan blanda ihop själv på nätet, och dessa är helt gratis att använda. Oftast handlar det om vaping entusiaster som har gjort kloner på goda och kända e-juicer, som de sedan lägger på nätet.

En bra sida som har tusentals bra och gratis e-juice recept är e-liquid-recipes.com, där du i skrivande stund hittar över 110.000 DIY e-liquid recept. När du har valt ut ett som verkar bra, tar du bara och lägger in det i våran e-juice calculator. Fyll då bara i styrkan på nikotinet du vill att e-juicen ska ha, och du är redo att börja blanda.

LÄR DIG BLANDA EGEN E-JUICE

Känner du dig fortfarande lite osäker på det här med att blanda egen e-juice? Ingen fara, vi har satt ihop en bra guide som hjälper dig ännu mera. Du hittar guiden här på hur man blandar egen e-juice.

registered['jquery-ui-core']->ver ) ); ?>

Önskad slutprodukt

Total volym

ml

Nikotin-koncentration

mg/ml

Önskad PG/VG-ratio

70% VG

Nikotin

Nikotin-koncentration

mg/ml

Nikotinets PG/VG ratio

100% PG
0% VG

Smaker

Recept

Innehåll ml g
Nikotin bas
PG
VG
Total

Total arom: %